Update hondenuitrenveld Boekentuin

boekentuin

Tekst en foto van Marko van Rooij

Sinds kort is erop de Boekentuin door de gemeente een hondenuitrenveld aangelegd met een hek erom heen. Daarom was de opkomst op de wijkplatformvergadering op dinsdag 17 februari 2015 hoger dan normaal. Veel mensen gaven aan niet zo blij te zijn met de door gekozen locatie waar de gemeente het hekwerk heeft geplaatst. Ook waren er mensen die aangaven er wel baat te hebben.

Waar het de bewoners vooral om te doen was, is dat ze wel een hondenuitrenveld willen, maar dat de gemeente had moeten overleggen met de bewoners, waar dat hekwerk dan had moeten komen.

Woensdag 18 februari 2015 was erop het Stadhuis een bijeenkomst met wethouder Tymon de Weger. Op die bijeenkomst konden bewoners o.a. aangeven op welke plek ze die hondenuitrenveld met het hekwerk erom dan wel wilden hebben. Er was ook een bewoner die zei op de bijeenkomst: “Als ik vanuit mijn flat kijk, dan is het net alsof ik op Alcatraz neer kijk”.