Psycholoog Glimmerveen sluit praktijk

Psycholoog Els Glimmerveen sluit medio juni 2016 haar praktijk aan de Gebr. Grimmkade 35 in Woerden. Els gaat haar jarenlange ervaring op een andere manier voortzetten.

“Ik hou van mijn werk. Het begeleiden van mensen en samen met hen zoeken naar een oplossing voor hun problemen, heb ik altijd met veel liefde gedaan. De laatste jaren kwam er steeds meer administratie bij, vooral van de kant van zorgverzekeraars. Daardoor bleef er te weinig tijd over om me sterk te maken voor andere thema’s die mij na aan het hart liggen: het opkomen voor kwetsbare groepen en vertellen over zingeving in het dagelijks leven.”

In Woerden was en is Els actief als bestuurslid bij de Vrijwillige Terminale Zorg,  Inloophuis ‘Leven met kanker’, Stichting Thuishuisproject Woerden en project ‘Automaatje’. Een deel van dit werk loopt nog steeds door. ‘Je verbinden met anderen in je directe omgeving’, is en blijft een levensmotto van Els.

De collega van Els, psycholoog Jorinda van der Hoeven, zet de praktijk voort vanuit haar woonplaats Alphen aan de Rijn. Zij doet dat in combinatie met een baan in de dak- en thuislozenopvang.