Maak kennis met… #2

Maak kennis met… #2

Voor elke SnelPost stellen wij een aantal vragen aan een medebewoner van onze wijk. Deze keer: Anouk Tersteeg!

Er werd de afgelopen jaren niet zoveel buiten doorgebracht als tijdens de lockdown. Zo ook door Anouk en haar gezin. In dat opzicht heeft corona ervoor gezorgd dat zij inmiddels veel meer bezig is met het contact met de buurt en dat ze zich thuis voelt in Waterrijk: “Wij hebben echt een heerlijk huis. In een fijne wijk. Als het even kan, blijven we nog wel de komende 10 jaar.”

Vanwege de plek waar zij opgroeide, Anouk woonde 10 jaar in Botswana, ziet Anouk de rijkdom van de wijk niet als iets vanzelfsprekends. En hoewel Woerden enorm veel heeft, van leuke restaurants tot festivals en van de vele speeltuintjes tot Mom in balance, zou de wijk wel wat gemengder mogen. “Dan krijg ook op andere vlakken wat meer diversiteit. Al is het natuurlijk logisch dat het hier wat minder extreem is dan in een stad als Amsterdam.”

Inmiddels draait de wereld weer op volle toeren en worden er ook volop evenementen georganiseerd. Wat Anouk betreft komt vooral Gluren bij de Buren zo snel mogelijk weer terug en als iemand een idee heeft om wat leuks te doen voor kinderen uit de buurt, doet ze graag mee…