Nieuwe voorzitter wijkplatform

Nieuwe voorzitter wijkplatform

Na zich ruim 7 jaar met veel tijd en energie te hebben ingezet, heeft Gerard Lit mij, Herman van den Berg, de eer gegeven de volgende voorzitter van het wijkplatform te mogen zijn. Bij dezen wil ik mij graag introduceren en jou meteen oproepen ook mee te doen.

Drie jaar geleden zijn mijn vrouw en ik (net 35 jaar oud/jong) naar het mooie Woerden verhuisd en 2 jaar geleden is daar onze zoon Alexander bij gekomen. Genoeg gewend dus om aan de slag te gaan voor Woerden. Daarnaast start ik binnenkort als docent ondernemen aan de Hogeschool Rotterdam en ben ik samen met 2 anderen de ondernemer achter Unizone.

Zoals wij hier schrijven, wil ik bewoners en niet-bewoners van onze wijk bij elkaar brengen via evenementen en online. En dat samen met de gemeente en de lokale politiek. Er leeft in ieder geval genoeg.

Oproep

Daarom ook meteen mijn eerste vraag om mee te doen met het wijkplatform. Naast dat we een secretaris zoeken voor het bestuur, zetten we 3 commissies op die het wijkplatform gaan versterken:

  1. wil jij iets organiseren? Wij willen structureel meer kleinschalige evenementen en activiteiten in de wijk. Voor jong en oud;
  2. interesse in verhalen vertellen, schrijven, fotografie? Wij zoeken naar enthousiastelingen die via de website, social media, de SnelPost en andere kanalen de wijk en de mensen in onze wijk willen laten zien;
  3. er speelt genoeg op politiek vlak. Denk aan de Snellerpoort en de recreatieplannen bij de Cattenbroekerplas. Wij zoeken bewoners die hier, wanneer nodig, meer mee willen doen. Denk aan enquĂȘtes opzetten, bewoners helpen met advies, etc.

Ik heb er enorm veel zin in de nieuwe voorzitter te mogen zijn en ik maak graag met iedereen kennis. Ik ben regelmatig op het plein te vinden met mijn vrouw en zoontje, maar mocht je af willen spreken, stuur vooral een email.