theatershow Zeikwijf in Mantelzorgland

Theatershow Zeikwijf in Mantelzorgland komt naar Woerden

Maandagavond 12 juni staat de theatervoorstelling ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’ van Pauline Redlich op het programma in Het Klooster in Woerden. Een verrassende theater surprise show over een (mantel)zorgmoeder die balanceert tussen overleven en verdrinken, zorgen en zeiken, bomvol (h)erkenning, waardering, cadeautjes en spontaniteit. Een initiatief van de werkgroep Mantelzorg van het Netwerk Informele Ondersteuning in samenwerking met de gemeente Woerden.

Ouders als mantelzorger?
Mantelzorg is bij de meeste mensen inmiddels een bekende term, maar dat ook ouders mantelzorger voor hun kinderen kunnen zijn, wordt minder vaak zo gezien. Ouders van kinderen met meer dan de gebruikelijke zorg herkennen zichzelf niet altijd in de term mantelzorger.
“Vanzelfsprekend, want tenslotte ben je in de eerste plaats gewoon de vader of moeder, ook als blijkt dat er meer zorg nodig is door gezondheidsproblemen op welk vlak dan ook. Maar juist naast de dagelijkse zorg voor de kinderen komt er vaak een boel regelwerk kijken, om alles in goede banen te leiden. Passend onderwijs, ziekenhuisbezoeken, indicaties, keukentafelgesprekken, noem maar op. En net dat laatste is, wat het soms zwaar maakt”, zo vertelt Joost Witlox, directeur van Hart voor Woerden. “Het leek ons fijn deze voorstelling hiernaartoe te halen, want Pauline Redlich komt met (pijnlijk) eerlijke verhalen, hilarische anekdotes, taboes, humor en een flinke dosis zelfspot. Het decor is haar chaotische woonkamer, de zandbak en haar 12,5-jarig huwelijksfeest, waar zij haar angst, verdriet en verlangens deelt.”

Mantelzorg Waardering
De zorg voor een ziek kind, ouder of partner is voor een mantelzorger wellicht vanzelfsprekend, maar niet altijd even makkelijk. Daarom zetten wij, samen met onze partners, de mantelzorgers in het zonnetje met een aantal verschillende evenementen, speciaal voor de mantelzorger.
Overzicht van alle activiteiten in het kader van de mantelzorgwaardering 2023 zijn te vinden op www.hartvoorwoerden.nl/mantelzorg.

Info en tickets voor Zeikwijf
Mantelzorgers hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen met informatie over korting voor de voorstelling Zeikwijf in (Mantel)zorgland. Mantelzorgers die deze e-mail niet hebben gekregen kunnen hiervoor contact opnemen met Joost Witlox via j.witlox@hartvoorwoerden.nl of Dunja van Kleef kleef.d@woerden.nl
Kaartjes voor ‘Zeikwijf’ zijn te bestellen via www.paulineredlich.nl/tickets