Lancering website, straatnamen en ludiek bouwbord Snellerpoort

Lancering website, straatnamen en ludiek bouwbord Snellerpoort

Sinds vandaag is er een nieuwe website voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen in Snellerpoort: www.snellerpoort.nl. Woningzoekenden, maar ook omwonenden en winkeliers kunnen hier de voortgang van de woningbouwplannen volgen. Daarnaast is ook een nieuwe huisstijl onthuld én prijkt er op de locatie een bouwbord in de vorm van een ‘plantenprikker’. Een knipoog naar het ontluiken van de nieuwe woonwijk en een verwijzing naar het belang van groen voor deze wijk. Verder zijn de nieuwe straatnamen bekendgemaakt, met kaas als centrale thema.

In Snellerpoort komen straks verschillende woningbouwprojecten. De website www.snellerpoort.nl is vooral in het leven geroepen om belangstellenden overzicht te bieden. Zo is met één muisklik op een interactieve kaart de stand van zaken en de planning per project te vinden. Ook komen er handige links naar de verschillende deelprojecten. Dat vraagt nog wel wat geduld: er zijn op dit moment nog geen concrete woningbouwprojecten bekend. Maar wie zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijgt hierover automatisch bericht in zijn mailbox.

Wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling, wonen): “Het is belangrijk dat woningzoekenden en omwonenden goed worden geïnformeerd over wat er in Snellerpoort gaat komen. Deze website levert daar een belangrijke bijdrage aan. Het is een omvangrijk project, dat veel voorbereiding vergt. Maar de start bouw komt nu snel dichterbij. Als alles meezit, kan eind 2022/begin 2023 de eerste paal de grond in. Iets waar veel Woerdenaren reikhalzend naar uitzien.”

Nieuwe straatnamen

In de wijk Snel en Polanen hebben alle straatnamen een Europees tintje. Zo zijn er straatnamen vernoemd naar Europese schrijvers, wijnen, bergen en meren. Voor Snellerpoort is de keus gevallen op Europese kaasnamen. Dat thema mag in een kaasstad als Woerden niet ontbreken, zo oordeelde de straatnamencommissie. Bovendien stond in de omgeving van Snellerpoort vroeger de Eru-kaasfabriek. Het Jan Ruijspad tussen het station en Snellerpoort is vernoemd naar een van de voormalige directeuren van deze fabriek. In Snellerpoort kun je straks wonen in de Graskaasstraat, de Cheddarstraat, de Manchegostraat, de Fetastraat, de Danablustraat, de Twarogstraat of de Nieheimerstraat. Lekker flaneren kan ook, bijvoorbeeld over de promenade in de Port Salutstraat of de Emmentalerkade.


Snellerpoort, de nieuwe stadswijk met karakter

In Snellerpoort verrijst de komende jaren een moderne, duurzame stadswijk met een diversiteit aan woningen voor mensen in verschillende levensfasen. Er is ruimte voor 900 woningen in verschillende prijsklassen, een buurtpark, een promenade en een extra supermarkt. De woningen krijgen een stedelijke uitstraling en worden compact gebouwd. Toch kent de wijk ook verrassend veel groen en water. Voor gezinnen, maar ook voor senioren en starters ontstaan comfortabele woonplekken in de nabijheid van het winkelcentrum en het station.