Vaargang naar de Cattenbroekerplas tijdelijk gestremd!

Vaargang naar de Cattenbroekerplas tijdelijk gestremd!

Er wordt op dit moment een dam gemaakt aan de zuidzijde van de Potterspromenade ten behoeve van de bouw van een voet-fietsbrug, verbinding tussen Eiland 4 en Potterspromenade. Deze gronddam is noodzakelijk om de bouw van de brug mogelijk te maken en zal uiteraard na realisatie van de brug weer worden opgenomen. De bouw zal wel enige tijd in beslag nemen.

Om de bereikbaarheid van de Recreatieplas vanuit de eilanden via het water te garanderen de gemeente binnenkort over tot de aanleg van een noodbrug. Deze noodbrug komt op de plaats van de huidige nood-dam tussen Villapark en Eiland 4. De doorvaarthoogte van de noodbrug is gelijk aan de vaste bruggen.

De tijdsplanning is als volgt: de nieuwe voetgangers / fietsbrug zal zo medio mei/ juni opgeleverd gaan worden, is de verwachting. Daarmee is de vaargang niet verzekerd, omdat bij de bouw van de kavels op eiland IV er waarschijnlijk steigers gebouwd gaan worden in de vaargang. Om die reden is er voor gekozen de noodbrug aan te leggen op de plek waar nu de dam ligt. Dit zal ongeveer twee maanden gaan duren, maar is in ieder geval voor 1 april 2016 gereed.

Door deze maatregel qorden stremmingen voorkomen in het waterverkeer ten gevolge van bouwactiviteiten welke zullen gaan plaatsvinden aan de noordzijde van het Gardameer.