Het nieuwe afvalbeleid zonder ondergrondse containers? Jouw mening gevraagd.

Wel of niet de ondergrondse containers behouden.  Dat is één van de vragen die momenteel in de wijk speelt.  Als het aan de gemeente ligt worden alle ondergrondse containers vervangen worden door Kliko’s.

Alle ondergrondse containers gaan dus weg, ook in onze wijk.  Tenminste, dat was de boodschap die wethouder Stolk voor de aanwezigen had bij de commissievergadering ruimte in mei. Blijkbaar heeft de raad dit op 30 maart besloten. Dus gaan de ondergrondse containers allemaal weg en krijgen we bruine en groene Kliko’s. Uitgezonderd de hoogbouw in onze wijk. Tenzij een overgrote meerderheid in de wijk de gemeenteraad in september anders laat besluiten. Daarom willen we jouw mening horen. dat kan hier.

We hebben we een enquête met 6 vragen opgesteld. Een objectieve enquête. Dus niet eentje met vraag: ik ben tegen, bent u dat met mij eens? Nee, gewoon open en eerlijk. Het platform is er voor alle bewoners. Dan moet je ook alle bewoners de mogelijkheid bieden anoniem hun mening te geven.

In september gaat de raad een besluit nemen over het nieuwe afvalsysteem. In de week van 8 t/m 12 juni mochten we allemaal onze voorkeur aangeven of we A,B of C als voorkeur willen. Daar hebben we een brief van de gemeente over gehad. Helaas stond in de brief niets vermeld over het feit dat de ondergrondse containers weg gaan. Wat ons betreft een gemiste kans.

De bewoners van Snel & Polanen Waterrijk hebben nu eventueel nog de mogelijkheid de raad kunnen overtuigen dat we dit niet willen. Alleen als er werkelijk veel mensen de enquête invullen hebben we als Wijkplatform echt recht van spreken. Maar dan wil ik wel eerst jouw mening weten. Vul hier nog de enquête in en geef jouw mening over het (nieuwe) afvalbeleid.

Vergroten van de leefbaarheid is een van de doelstellingen van het Wijkplatform. Leefbaarheid is niet alleen gemak en comfort, maar ook zorgen voor een goed en duurzaam milieu. Bewust omgaan met ons afval hoort daar ook bij. De vraag is, waar vinden we de balans?