Jongerenopbouwwerker Stichting Jeugd-Punt Woerden

Jongerenopbouwwerker Stichting Jeugd-Punt Woerden

ingervandijkjeugdpuntIk ben Inger van Dijk, jongerenopbouwwerker, in dienst van Jeugd-Punt in opdracht van de gemeente Woerden. Ik heb in mijn pakket; Snel en Polanen/ Waterrijk, Staatsliedenkwartier, Schilderskwartier, Bomen en Bloemenbuurt, centrum en de dorpskernen Zegveld, Kamerik en Harmelen (heel Woerden, behalve mijn eigen woonwijk Molenvliet). Via verschillende kanalen leg ik contact met jongeren van 12 tot 23 jaar in Woerden en met hun omgeving. Ik pik signalen op en zal daar waar nodig verbindingen proberen te maken tussen de jongeren en hun omgeving (buurt, scholen, sportverenigingen, etc.).

Bijvoorbeeld als er overlast is in de wijk zal ik met de jongeren hierover praten, met de bewoner(s) die overlast ervaren en een plan van aanpak hierop zetten. Het kan zijn dat dit met een gesprekje opgelost is, het kan ook zijn dat er een buurtproject uit voort komt.

Verder zijn de jongeren niet altijd goed op de hoogte van nieuwe regelgevingen en hebben daar vragen over. De jongerenwerkers hebben verschillende methodes om voorlichting te geven; in de vorm van een praatje op straat maar als de vraag er is kan er ook een uitgebreidere vorm van voorlichting gegeven worden. Denk aan de nieuwe wet op alcohol en tabak, vragen van jongeren maar eventueel ook van hun ouders.

Als er een idee is voor een buurtinitiatief; voor en/ of door jongeren, schroom niet om ondersteuning te vragen! Als u/ je een idee hebt en als er vragen zijn dan kunt u deze stellen aan Inger van Dijk via ivd@jeugd-punt.nl  Voor meer informatie over Jeugd-Punt kunt u kijken op www.jeugd-punt.nl

Overlast, dreiging en/ of vandalisme moet worden gemeld bij de politie, in een acute situatie kan dat via 112. Als het niet dringend is belt u 0900 – 8844. Meldingen worden door de politie doorgegeven aan het jongerenwerk.