Bowls voor senioren

Bowls voor senioren

Vaak zoeken senioren een activiteit, waarbij zij contacten hebben met andere mensen en daarnaast lichamelijk actief zijn om de gezondheid op peil te houden of deze te verbeteren. Bowls lijkt hierop een passend antwoord te kunnen geven. Maar wat is “bowls”?

Indoor- en outdoorbowls zijn Engelse sporten, die al vele honderden jaren worden beoefend. Het is de bedoeling, dat de speelbal (bowl) zo dicht mogelijk bij het kleine balletje (jack) terecht komt na rollend een afstand van 25 à 30 meter. te hebben overbrugd. Bowls zijn aan de zijkanten afgeplat en aan één kant verzwaard. Ze moeten het traject daarom in een kromme baan (curve) afleggen. Zoals de namen al aangeven wordt het zowel op een binnenbaan als buiten gespeeld. Ieder jaar wordt het wereldkampioenschap door de BBC op de televisie uitgezonden.

In Nederland wordt het ook gespeeld en worden de belangen behartigd door de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond (NIOBB). Deze bond organiseert o.a. de landelijke competitie voor de aangesloten verenigingen. Ook in onze gemeente wordt deze sport beoefend. De Bowlsgroep Woerden, die aangesloten is bij de Stichting Welzijn Woerden, beperkt zich evenwel tot de recreatieve kant. Zij richt zich voornamelijk op senioren, voor wie het de combinatie van fysiek bezig zijn met sociale contacten betekent.

Bowls bij Welzijn Woerden
Bowls bij Welzijn Woerden

Steun

Meer dan 20 jaar heeft men op broze, oude matten moeten spelen. Mede dank zij de financiële steun van de gemeente Woerden, het VSB Fonds en het RABO Dichtbij Fonds heeft de Bowlsgroep sinds een paar maanden prachtige nieuwe matten beschikbaar. Daardoor is het nu mogelijk de groep met enkele nieuwe leden uit te breiden. Zowel dames als heren zijn welkom.

Er wordt van begin september tot half april op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur op 4 banen in sporthal De Schulenburch in Kamerik gespeeld. Gedurende de zomermaanden is de baan in de tuin van Welzijn Woerden (hoek Zandwijksingel / Rembrandtlaan) dagelijks beschikbaar.

De burgemeester speelt mee.
De burgemeester speelt mee.

Zomer en winter

Zowel in de zomer- als in de wintermaanden wordt het spel in de vorm van een onderlinge competitie gespeeld. Uiteraard worden de winnaars gehuldigd met de overhandiging van een mooie prijs. Eén van de bijgevoegde foto’s geeft een sfeerbeeld van de afsluiting van het buitenbaanseizoen weer en op de andere is te zien, dat burgemeester Molkenboer veel belangstelling toont voor het spel in de sporthal.

Zoals aangegeven is er momenteel plaats voor een paar nieuwe spelers en speelsters. Wanneer u elangstelling hebt, bent u hartelijk welkom om een keer te komen kijken.

Meedoen?
Wanneer u wat meer informatie over deze sport wenst kunt u te allen tijde contact opnemen met:
Cees de Jonge,
Nova Zemblakade 23,
Tel.: 0348 417258.
Mail: jongecees@ziggo.nl