Doe je ook mee aan de Landelijke Opschoondag?

Doe je ook mee aan de Landelijke Opschoondag?

Zaterdag 19 maart wordt de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Vanuit de Missionaire Commissie van de Kruiskerk en de Opstandingskerk is weer het initiatief genomen om hieraan mee te doen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Rehobothkerk en Hervormde Kerk (locatie Maranathakerk). Vanuit de verschillende kerken zullen gemeenteleden én andere enthousiaste Woerdenaren de handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. Dit is niet alleen goed voor het milieu en de directe omgeving van de kerken, een schone omgeving is ook gezonder en fijner om in te wonen en het is gezellig om samen te doen. Bovendien sluit de actie mooi aan bij het thema ‘de werken van barmhartigheid’, waar we in de periode voorafgaand aan Pasen in de kerk aandacht aan besteden. Het 8e werk is de barmhartigheid voor ons gemeenschappelijk huis. Samen zorgen we voor de aarde!


Wat gaan we doen?

Zaterdagmorgen 19 maart zijn in elk van de 4 kerken mensen aanwezig die tussen 9.15 en 9.30 uur de deelnemers ontvangen. Zij voorzien hen van materialen (zoals prikkers, hesjes, handschoenen en afvalzakken) en praktische informatie. Rond 9.30 uur is er een gezamenlijke start, waarna iedereen in tweetallen of in groepjes (en evt. met enthousiaste familie, buren, vrienden, vriendinnen etc.) rond 9.45 uur vertrekt naar de schoonmaaklocaties. Tussen 11.15 en 11.30 uur verzamelen we weer bij de kerk waar je gestart bent, waar ook de zakken met zwerfvuil en materialen kunnen worden ingeleverd. Om 11.30 uur wordt de activiteit afgesloten met een inventarisatie van de opbrengst en het maken van een groepsfoto. Tevens staat er voor iedereen een passend bedankje klaar!

Het is ook mogelijk om met een groep in Zegveld op te schonen. Je kunt dit aangeven bij je aanmelding en dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om dat met anderen te doen.

Onze gezondheid staat voorop, ook bij deze opschoonactie!

Ga je zwerfafval rapen? Dan zijn de volgende veiligheidsadviezen belangrijk:
• Doe altijd rubber of latex handschoenen aan als je zwerfafval raapt. Of gebruik een grijper. Gooi handschoenen na gebruik in de afvalbak of was ze volgens het wasvoorschrift. Belangrijk: gooi wegwerphandschoenen niet bij het plastic afval, maar bij het restafval.
• Vind je zwerfafval dat je niet vertrouwt? Laat het liggen.

Verder houden we bij deze activiteit rekening met de geldende coronamaatregelen.

Aanmelden of meer info?
Wil je meedoen aan de opschoonactie? Meld je dan aan via www.pknwoerden.nl en geef jouw gewenste startlocatie aan. Aanmelden kan tot en met zondag 13 maart 2022.
Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de coördinator per locatie:
Coördinator Kruiskerk en Zegveld: Linda van Amerongen, linda.oskam@hotmail.com, 06-25124026.
Coördinator Opstandingskerk: Jolanda van Tol, opstandingskerk@pknwoerden.nl, 0647139661
Coördinator Rehobothkerk: Marjo Verkerk, marjo_olde@hotmail.com, 06-16302561
Coordinator Maranathakerk: Susanne Versloot, saversloot@gmail.com, 06 25299944