Wandelgroep Snel en Polanen bestaat 5 jaar!

Wandelgroep Snel en Polanen bestaat 5 jaar!

Op 26 april bestaat de Wandelgroep Snel en Polanen 5 jaar en dat gaan we vieren! Op dinsdag 26 april starten we, zoals gebruikelijk, met de wandeling van 15.30-16.30 uur. Aansluitend drinken we samen in de kantine van het Gezondheidscentrum (Steinhagenseweg 2A, Woerden) koffie of thee met een gezond hapje erbij. Ook zorgverleners sluiten aan om dit feestelijke moment mee te vieren.

Het ontstaan van de wandelgroep
In april 2017 is de groep ontstaan als onderdeel van de Diabetes Challenge, waaraan werd meegedaan vanuit het Gezondheidscentrum Woerden door huisartsen, praktijkondersteuners, de Fysiotherapeuten Maatschap Woerden, Raedelijn en het Beweegteam. Na vier maanden wekelijks wandelen was deze Challenge ten einde en werd dit feestelijk afgesloten met een evenement op Papendal. Daar is toen besloten dat de groep zelfstandig verder zou gaan als ‘Wandelgroep Snel en Polanen’, die gecoördineerd wordt door de deelnemers zelf.

Er is in de afgelopen 5 jaar circa 200 keer samen gelopen en de deelnemers hebben in deze periode bijna 1.000 km afgelegd!

Goed voorbeeld doet goed volgen
Sinds de succesvolle start van wandelgroep Snel en Polanen zijn er nog diverse andere wandelgroepen in Woerden gestart. Er zijn inmiddels in alle wijken en kernen wandelgroepen actief op verschillende dagen van de week. Veel mensen halen plezier uit dit gezellige beweegmoment en werken zo op een laagdrempelige en actieve manier aan een gezonde leefstijl. Kijk voor een overzicht van alle wandelgroepen op www.beweegteamwoerden.nl

Gezellig en laagdrempelig
De wandelgroepen in Woerden zijn succesvol en gezellig! Het Beweegteam heeft interviews gehouden met twee wandelaars, om meer te weten te komen over hun redenen om mee te lopen, wat er zo leuk aan is en hoe de wandelgroepen hen helpen gezond te blijven. Wilt u de interviews lezen? https://beweegteamwoerden.nl/activiteit/wandelgroepen-in-woerden-harmelen-kamerik-en-zegveld/