Vmbo-ers Minkema lopen weer sponsortocht voor waterproject Oeganda

Woerden, 17 juni 2023 (persbericht) – Leerlingen van het Minkema College gaan zich weer wandelend inzetten voor leeftijdgenootjes en gezinnen in Oeganda. Vmbo-leerlingen van de negen eerste klassen van het Minkema College lopen woensdag 28 juni voor een goed waterdoel. Met een vrachtje van 1½, 3 of 4½ liter water lopen ze in Woerden een aantal uren rondom de Cattenbroekerplas in Waterrijk. Daarmee zetten zij zich actief in voor een project voor schoon drinkwater in Oeganda. Ze doen dat in samenwerking met twee Woerdense Rotaryclubs en de Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert.

Het gaat om een drinkwaterproject voor de gemeenschap rond de Samson Kalibbala Mamya Memorial Secondary School in het district Rakai (centraal-Oeganda). Minkema-leerlingen hebben al eerder gelopen voor waterprojecten voor deze gemeenschap. Dankzij hun inspanningen zijn de watervoorzieningen daar al deels verbeterd.
Elke euro die met dit project wordt opgehaald komt rechtstreeks terecht bij de plaatselijke gemeenschap en komt ten goede aan het gestelde doel: schoon drinkwater.

Sponsoring welkom!
Onderweg kunnen de leerlingen, die door ouders, buren en grootouders worden gesponsord, stempels behalen door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Dat kan een puzzel zijn, het maken van een rekensom over water of een sportieve opdracht. Ook het aantal liters water dat naar de finish wordt gedragen, levert de leerling één of meer stempels op. De posten onderweg worden bemenst door vrijwilligers van de twee Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn).