Plusbus zoekt versterking

Plusbus zoekt versterking

Dit jaar heeft de Plusbus al 130 keer gereden om met mensen boodschappen te gaan doen. Met deze ritten hebben wij 484 mensen kunnen helpen om deels zelfstandig boodschappen kunnen doen. Maar ook nemen wij soms briefjes mee, als de mensen niet mee kunnen of ziek zijn. Dit succes willen we graag zo houden, want de mensen waarderen dit. Ook daarom is de Plusbus op zoek naar extra chauffeurs en begeleiders.

De boodschappendienst is bedoeld voor inwoners van Woerden, die zelf hun boodschappen willen blijven doen maar voor wie dat wat moeilijker is. Bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen (slechtziend, moeilijk kunnen lopen, niet kunnen tillen). Als er geen mantelzorger is die boodschappen kan doen dan kunnen mensen mee met de boodschappendienst van de Plusbus. Een inklapbare rollator of rolstoel kan mee. Lukt het voor deelnemers niet om zelf mee te gaan, dan zorgt u voor eenboodschappenbriefje en halen de vrijwilligers de boodschappen voor u. De Plusbus is een onderdeel van Welzijn Woerden.

De Plusbus rijdt nu elke maandagmiddag, vrijdagmorgen en vrijdagmiddag.  Het lukt soms niet om het schema rond te krijgen en daarom moeten wij gewoon een grotere groep hebben die wij kunnen inzetten voor de boodschappen. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwillige chauffeurs en begeleiders die de deelnemers thuis ophalen en weer thuis brengen en hulp bieden bij het doen van de boodschappen. We drinken ook een kopje koffie met elkaar. De boodschappen worden gedaan in Molenvliet.

Bent u flexibel, behulpzaam, geduldig en beschikt u over goede contactuele vaardigheden? Dan bent u van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Wanneer u chauffeur wilt worden moet u in het bezit zijn van een rijbewijs. U bent gemiddeld 2x per maand beschikbaar op maandag of vrijdag van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur.

Meer informatie?

Heeft u belangstelling of kent u iemand in uw omgeving die hiervoor in aanmerking komt? Neem contact op met Hart voor Woerden op telefoonnummer 0348 – 42 11 01 of per e-mail: info@plusbuswoerden.nl.