Plusbus zoekt versterking

Plusbus zoekt versterking

Met een toename van 30% in een jaar tijd beleeft de boodschappenservice van de Plusbus in 2015 haar meest succesvolle jaar. In heel 2015 is er bijna 700 keer met mensen boodschappen gedaan. Dit succes willen we graag nog uitbreiden, met een extra rit op maandagmorgen. Daarom is de Plusbus op zoek naar extra chauffeurs en begeleiders.

De boodschappendienst is bedoeld voor inwoners van Woerden die zelf hun boodschappen willen blijven doen maar voor wie dat wat moeilijker is. Bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen (slechtziend, moeilijk kunnen lopen, niet kunnen tillen). Als er geen mantelzorger is die boodschappen kan doen dan kunnen mensen mee met de boodschappendienst van de Plusbus. Een inklapbare rollator of rolstoel kan mee. Lukt het voor deelnemers niet om zelf mee te gaan, dan zorgt u voor eenboodschappenbriefje en halen de vrijwilligers de boodschappen voor u. De Plusbus is een onderdeel van Welzijn Woerden.

De Plusbus rijdt nu elke maandagmiddag, vrijdagmorgen en vrijdagmiddag. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, willen we ook de maandagmorgen gaan rijden. daarvoor zijn we op zoek naar vrijwillige chauffeurs en begeleiders die de deelnemers thuis ophalen en weer wegbrengen en hulp bieden bij het doen van de boodschappen. We drinken ook een kopje koffie met elkaar. De boodschappen worden gedaan in Molenvliet.

Bent u flexibel, behulpzaam, geduldig en beschikt u over goede contactuele vaardigheden? Dan bent u van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Wanneer u chauffeur wilt worden moet u in het bezit zijn van een rijbewijs. U bent gemiddeld 2x per maand beschikbaar op maandag of vrijdag van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur.

Meer informatie?

Heeft u belangstelling of kent u iemand in uw omgeving die hiervoor in aanmerking komt? Neem contact op met Welzijn Woerden op telefoonnummer 0348 – 42 11 01 of per e-mail: info@welzijnwoerden.nl.