Update opvang vluchtelingen Snellerpoort

Update opvang vluchtelingen Snellerpoort

Vandaag ontvingen we onderstaande informatie van de gemeente over de opvang van vluchtelingen in Snellerpoort. Deze informatie is verstuurd aan de gebruikers van de sporthal.

Afgelopen vrijdag kreeg u het bericht dat sporthal Snellerpoort mogelijk gebruikt zal worden voor crisisnoodopvang voor vluchtelingen. Dit heeft consequenties voor u als gebruiker van de sporthal. We vinden het daarom belangrijk u van de ontwikkelingen op de hoogte te houden:

Tot 5 oktober zal er geen opvang van vluchtelingen in de sporthal Snellerpoort plaatsvinden. Deze week staan onze medewerkers klaar om andere gemeenten in de regio te helpen om vluchtelingen op te vangen en gaan we verder met onze voorbereidingen.

Wellicht geeft dit ook bij u enige rust. Wat daarna gebeurt weten we niet. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat het COA helemaal geen gebruik maakt van het aanbod van de gemeente Woerden. Dit hangt af van de ontwikkelingen bij het COA en de toestroom van vluchtelingen. Zodra we meer weten houden we u op de hoogte. 

 

Graag willen we de gelegenheid gebruiken om een misverstand recht te zetten. In de media wordt regelmatig gemeld dat in Woerden plaats is voor 500 vluchtelingen. Dat is niet het geval. Na een eerste grove inschatting is op advies van de VRU (Veiligheidsregio Utrecht) vast komen te staan dat in sporthal Snellerpoort maximaal 150 vluchtelingen opgevangen kunnen worden.