Tot 14 november foto-expositie in Het Baken

Tot 14 november foto-expositie in Het Baken

Liefhebbers van fotografie kunnen de komende tijd terecht in Kerkelijk Centrum Het Baken. In het kerkelijk centrum gelegen aan de Beneluxlaan 3, tegenover het winkelcentrum van Snel en Polanen exposeren een groep enthousiaste fotografen – leden van de Woerdense fotoclub Iris.

In totaal worden zo’n veertig foto’s in Het Baken geëxposeerd. Het zijn allemaal inzendingen voor de jaarlijkse clubwedstrijd om de Iristrofee.

De winnende foto is de foto van een naar de zee kijkende surfer. Deze foto is gemaakt door Marius van Zanten. De foto heeft als titel “Genieten aan zee”. Deze foto werd door jurylid Frans Artz uit Den Bosch, als best gekozen uit de 99 inzendingen van de leden van Fotoclub Iris. De wijze waarop de surfer naar de zee kijkt, de wolkenlucht en de lichtval onderstrepen het verhaal van de kijkende surfer.

foto Marius van ZantenGenieten aan zee van Marius van Zanten.

Voor het winnen van de Iris Wissel Trofee konden dit jaar foto’s ingezonden worden in de categorieën Landschap en Natuur, Mensen en ook Vrij Werk.

De winnende foto in de categorie “Landschap en Natuur” werd gemaakt door Mieke Verwoerd en heeft als titel Multiculturele Optocht. De winnende foto in de categorie “Mensen”, gemaakt door Marius heeft als titel dus Genieten aan zee en de winnende foto in de categorie “Vrij Werk” is eveneens gemaakt door Marius van Zanten en heeft als titel Benzinepomp te Doel. Echter de Wissel Trofee is gegaan naar Marius voor de foto “Genieten aan zee”.
Naast de openingsuren tijdens samenkomsten en overige activiteiten in Het Baken, zijn er ook speciale dagen waarop de expositie bekeken kan worden en wel op 12 september, 3 oktober en op 7 november 2015 van 13.30 uur tot 16.00 uur.