Veel te doen in het Brediuspark op 22 mei

Veel te doen in het Brediuspark op 22 mei

Er is veel te beleven op de Dag van het LandgoedBredius in Woerden, zondag 22 mei van 13.00 tot 16.30 uur. Het wordt een dag vol leuke activiteiten in het groen, voor jong en oud. Er is muziek, er zijn wandelingen, speurtochten, je kunt er creatief bezig zijn, lekkere hapjes maken en eten, mee in het spoor van de Natuurdetective, hutten bouwen en nog veel meer. Bezoekers van de Landgoeddag komen tijd tekort!

Hele dag actie

Op alle locaties in het Landgoed Bredius is de hele dag iets te doen, voor kinderen, tieners en volwassenen. Kinderen kunnen bij kinderboerderij Kukele-boe een vogelhuisje maken, een klompje beschilderen, zelf geschminkt worden of aan een speurtocht meedoen. In de kleine boomgaard wordt popcorn gebakken.

Voor gezellige muziek zorgt onder meer een rondtrekkende gitarist. Ook op het terras van Babylon is live muziek, en kinderen kunnen er hutten bouwen. Bij het Brediushonk ligt de jeu de boules-baan klaar. Het NME-centrum is het decor voor een tentoonstelling van fraaie natuur- en landschapsfoto’s. Ook is daar het startpunt voor een cultuurhistorische, een natuur-, een fruitbomen- en een wildplukwandeling. Na de wildplukwandeling kan pesto worden gemaakt. Bij het centrum is de stadsimker aanwezig, die alles kan vertellen over het houden van bijen. Bij het NME-centrum InBredius zijn nog meer informatieve stands en presentaties. Kinderen kunnen er natuurschilderijtjes maken en zonnebloemen leren kweken. Hun ouders kunnen er ook proberen hoe verrassend hip en comfortabel een loopfiets voor volwassenen is: Lucy Vismans geeft daar demonstraties met loopfietsen. In de educatieve tuin is een ‘blote-voetenpad’ uitgezet.

mee op speurtocht foto dick van doorn
Mee op speurtocht op Landgoed Bredius (foto Dick van Doorn)

Natuurdetective, fotoworkshop en moestuin

Om 13.30 en om 15.15 uur staat de Natuurdetective klaar om kinderen mee te nemen op een spannende zoektocht door het Landgoed. Speurneuzen die mee willen doen aan de tocht met de Natuurdetective betalen bij inschrijving (NME-centrum) 5 euro.

Ervaren Bredius-fotografen geven om 13.00 en 15.00 uur instructie tijdens fotoworkshops in landschaps-, macro- of waterfotografie. Opgeven kan een kwartier voor aanvang bij het NME-centrum. Deelname aan de fotoworkshop is gratis.

In de historische moestuin is van alles te zien tijdens een moestuinrondleiding. De nieuwe schuur van de moestuin wordt op de Dag van het Landgoed geopend.

dickvandoorn_0293_bewerkt-1
Picknicken kan onder de bomen in de grote boomgaard (foto Dick van Doorn)

Muziek, hapjes en drankjes

Naast de rondtrekkende gitarist en de live muziek bij jongerencentrum Babylon (de hele middag) is er om 15.00 uur bij het NME-centrum een concert van het koor ‘Sing 2 Swing’.

In de grote boomgaard kan onder de bomen in het gras met zelf meegebrachte proviand gepicknickt worden. Brediushonk en Babylon serveren lekkere hapjes en drankjes. In het NME-centrum zorgen bewoners van Brediushof/Abrona voor koffie, thee en heerlijke muffins.

De meeste van de door vrijwilligers georganiseerde activiteiten op het Landgoed Bredius zijn gratis. Op de website www.landgoedbredius.nl is het volledige programma van uur tot uur te zien, inclusief de eventuele kosten en de manier waarop je je voor activiteiten kunt aanmelden.

Van alles te beleven tijdens de Dag van het Landgoed Bredius (foto Rinie Blauw)
Van alles te beleven tijdens de Dag van het Landgoed Bredius (foto Rinie Blauw)

Landgoed Bredius: groene stadsrand

Landgoed Bredius heeft historische wortels. Het is een aantrekkelijk groen gebied aan de rand van Woerden, en het vormt de poort naar het buitengebied. Woerden voelt zich verbonden met Bredius: een grote groep vrijwilligers maakt graag iets moois van het Landgoed voor iedereen die houdt van natuur, rust, recreatie en duurzaamheid.