3 juli: Benefiet picknick voor de Mantelmeeuw

3 juli: Benefiet picknick voor de Mantelmeeuw

Lekker picknicken in het gras om het leven te vieren: dat kan op zondag 3 juli met hospice De Mantelmeeuw. Landgoed Bredius is de groene locatie voor deze onbezorgde picknick, van 13.00 tot 16.00 uur. Met een goedgevulde picknickmand kan in de kleine boomgaard en bij de speelweide worden neergestreken. De Mantelmeeuw organiseert deze benefiet-picknick als een ode aan het leven. Thuiszorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw zorgen voor smakelijke gerechtjes.

mirjam picknick
Mirjam Bijlenga van de Mantelmeeuw draait alvast proef voor picknick op Landgoed Bredius te Woerden

Stokbrood en een glas wijn, heerlijke kaasjes, salade en vers fruit voor volwassenen, lekkere zoete en hartige hapjes voor de kinderen: de manden voor 2, 3 of 4 personen worden op maat samengesteld. Warme hapjes worden door de thuiszorgers van De Mantelmeeuw (die als vrijwilliger terminale patiënten thuis ondersteunen) bij de picknickers langsgebracht. De manden kosten 15 euro per persoon; kinderen betalen 7,50 euro. Tot 27 juni kan een picknickmand worden besteld bij De Mantelmeeuw, per mail via info@demantelmeeuw.nl, telefonisch op 0348 – 423784 of bij de Mantelmeeuw-kraam op de Streekmarkt.

Een groot deel van de inhoud van de manden wordt gesponsord door versleveranciers. Vrijwilligers van De Mantelmeeuw vullen de picknick met vers bereide hapjes aan.

Tijdens de picknick is er voor groot en klein iets gezelligs te beleven. Muzikanten verzorgen een optreden, er zijn spelletjes te doen en de kinderen worden lekker beziggehouden.

Bij slecht weer is er een reserve-picknickdatum (10 juli).

De opbrengst van deze picknick komt ten goede aan De Mantelmeeuw, hospice en vrijwillige terminale thuiszorg. Ook daar is ‘Pluk de dag!’ een vaak gehoorde oproep. In het hospice aan de Meeuwenlaan en op hun rondes in de thuiszorg komen de vrijwilligers veel mensen tegen die ook in de laatste levensfase nog alles uit hun dagen willen halen.